Misbruik, geweld en kindermishandeling melden

De Vlaamse overheid heeft een hulplijn voor alle vormen van geweld misbruik en kindermishandeling.

De hulplijn 'geweld, misbruik en kindermishandeling' integreert de vroegere meldpunten, aanspreekpunten en onthaalwerkingen van de vertrouwenscentra kindermishandeling en de centra algemeen welzijnswerk (slachtofferhulp, oudermishandeling, partnergeweld, intrafamiliaal geweld).

Iedereen die in aanraking komt met een vorm van geweld, misbruik of kindermishandeling of vragen heeft hierover, kan bellen naar het telefoonnummer 1712. U kunt er terecht voor informatie, advies, gerichte doorverwijzing of directe hulp.

De hulplijn wil de mogelijkheid bieden om over ervaringen en verontrusting te praten en dit verder op te volgen, al dan niet met professionele ondersteuning.

Voorwaarden

De hulplijn is er voor iedereen: mannen, vrouwen, jong of oud die met geweld, misbruik of kindermishandeling te maken hebben.

Procedure

U kunt contact opnemen met de hulplijn via het nummer 1712. De hulplijn is bereikbaar elke werkdag tussen 9u en 17u. U kunt ook een e-mail sturen naar 1712.

Een gesprek met 1712 is discreet: uw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en u hoeft niet te zeggen wie u bent.

Bedrag

Het nummer 1712 is gratis.

Contactinformatie