Huis-aan-huisinzameling van papier en karton

Met de papier- en kartonophaling mag u het volgende meegeven:

  • papieren en kartonnen verpakkingen,
  • tijdschriften,
  • kranten,
  • kartonnen dozen,
  • postkaarten.

Papier en karton wordt ook ingezameld op het recyclagepark.

Voorwaarden

Zorg ervoor dat het aangeboden papier goed verpakt is of stevig vastgebonden is met natuurtouw om zwerfvuil te voorkomen bij felle rukwinden.

Procedure

Papier en karton wordt huis aan huis ingezameld op de data zoals vastgelegd op de gemeentelijke afvalkalender van EcoWerf. Zet dit duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling voor 7 u. of de avond ervoor na 20 u.
Het gewicht per doos mag niet groter zijn dan 15kg. Per aansluitpunt en per inzameling mag gemiddeld maximum 1m³ aangeboden worden.

Bedrag

Gratis.

Uitzonderingen

Voor bedrijven die papier en karton aanbieden dat qua aard en volume vergelijkbaar is met dat van gezinnen kan er een 1100l container gehuurd worden. Alle bepalingen zijn beschreven in het contantbelastingsreglement. Deze huur is niet verplicht.

Regelgeving

EcoWerf neemt papier en karton niet mee wanneer het wordt aangeboden in plastic bakken, boxen of wasmanden. Vergeet ook niet de plastic folie rond reclamedrukwerk of tijdschriften te verwijderen. Enkel correct gesorteerd papier en karton verpakt in een kartonnen doos of samengebonden met natuurtouw wordt meegenomen.

Contactinformatie