Update: Doorgang naar Nederokkerzeel opnieuw open vanaf maandag 6 juni

28
apr
2022

Update - 31 mei

Vanaf maandag 6 juni is de doorgang naar Nederokkerzeel opnieuw open voor alle verkeer.

Het voet- en fietspad langs de oneven huisnummers (de zijde van het voetbalbeld) zullen dan nog niet afgewerkt zijn wegens het niet voldoen van de fundering. Dit zal echter geen impact hebben op het lokale verkeer.

Update - 25 mei

Het einde van de werken voor zowel fase 1 als fase 2 is vervroegd naar maandag 6 juni. Dat betekent dat, behoudens technische problemen en/of slechte weersomstandigheden, het kruispunt Kasteelstraat-Nederokkerzeelsesteenweg en de doorgang naar Nederokkerzeel vanaf dinsdag 7 juni opnieuw open zijn.

Oorspronkelijk bericht - 28 april

De werken in fase 1 (Kasteelstraat) en fase 2 (kruispunt Kasteelstraat-Nederokkerzeelsesteenweg) lopen jammer genoeg vertraging op. De voorziene einddatum van 6 mei 2022 zal niet gehaald worden om volgende redenen:

  • Technische moeilijkheden met de nutsleidingen op het kruispunt van de Kasteelstraat met de Nederokkerzeelsesteenweg.
  • Het gemeentebestuur heeft gekozen voor bijkomende werken in de Kasteelstraat, zijnde het volledig vernieuwen van de voet- en fietspaden aan beide zijden van de Kasteelstraat. Initieel was een herstel in oorspronkelijke staat voorzien.
  • Weerverlet door slechte weersomstandigheden (aantal dagen veel regen). 

De nieuwe geplande einddatum voor zowel fase 1 als fase 2 is nu donderdag 9 juni 2022. Als alles vlot verloopt, zal de doorgang naar Nederokkerzeel opnieuw mogelijk zijn vanaf vrijdag 10 juni 2022.

Het gemeentebestuur, Aquafin en de aannemer beseffen dat dit veel hinder met zich meebrengt en vragen begrip voor deze vertraging. 

De omleiding om Kampenhout vanuit Erps-Kwerps te bereiken loopt nog steeds via Steenokkerzeel en de Haachtsesteenweg. Ook bus 271 volgt nog steeds de omleiding. De Lelieboomgaardenstraat blijft bereikbaar via de Nederokkerzeelsesteenweg vanuit richting Nederokkerzeel. 
Voor fietsers en wandelaars is er een doorgang voorzien. De handelaars blijven bereikbaar tijdens de werken.

Omdat fase 1 en fase 2 vertraging hebben opgelopen, kennen ook fase 3, fase 4 en fase 5 een nieuwe start- en einddatum: 

  • Fase 3 (Nederokkerzeelsesteenweg tussen de Kasteelstraat en Oudebaan): nieuwe geplande startdatum is 10 juni 2022, geplande einddatum is 9 september 2022. 
  • Fase 4 (Nederokkerzeelsesteenweg tussen de Kasteelstraat en Kampenhout): nieuwe geplande startdatum is midden september 2022, geplande einddatum is begin november 2022.
    *In fase 4 zal je vanop de Nederokkerzeelsesteenweg de Lelieboomgaardenstraat kunnen inrijden komende vanuit Erps en Kwerps.
  • Fase 5 (Lelieboomgaardenstraat): nieuwe geplande startdatum is begin november 2022, geplande einddatum is midden december 2022.

 

 

Contactinformatie