Nutswerken Kruisstraat (gedeelte tussen Achterenbergstraat en Molenstraat) vanaf maandag 18 november 2019

13
nov
2019

Update: 20 november 2019

De waterleiding in de Kruisstraat is aan vernieuwing toe. Daarom plant De Watergroep sleufwerken. Deze werken zullen starten op maandag 18 november 2019 en zullen in principe tot vrijdag 20 december 2019 duren.

De sleufwerken zullen starten aan de pare zijde in de Kruisstraat van aan het huisnummer 184 tot en met het nummer 212, met start aan het nummer 212. Deze zullen een zevental werkdagen duren. Vervolgens zal er teruggekeerd worden langs de onpare zijde van de huisnummers 105 tot en met 143. Deze werken zullen een tiental werkdagen in beslag nemen. Wanneer de Kruisstraat is afgerond zal nog het stukje aan de pare zijde van de Dorpelstraat aangelegd worden, van aan de huisnummers 2 tot en met 12. Deze werken zullen nog een viertal werkdagen duren.

Tijdens de werkzaamheden zal in de Kruisstraat tussen de Achterenbergstraat en de Molenstraat eenrichtingsverkeer van kracht zijn, behalve voor de bussen van De Lijn. Het verkeer wordt van de Achterenbergstraat richting Molenstraat geleid. Voor het tegenliggend verkeer wordt een omleiding voorzien, ook hier met uitzondering van de lijnbussen.

Bekijk het omleidingsplan .

De Lijn besliste om vanaf 20 november 2019 om 10.30 u. tot het einde der werken in de Kruisstraat bus 352 een aangepaste route te laten volgen. In beide richtingen zal de bus omrijden langs de Leuvensesteenweg (N2) en de Mechelsesteenweg (N227 tussen Sterrebeek en Nossegem). Dit betekent dat de haltes Voskapelstraat en Vossenstraat in Sterrebeek en de Kortenbergse haltes Armendaal, Vaan, Café Jamar, Eikenhof, Berkenhof, Beekstraat en Gemeentehuis gedurende deze periode niet bediend zullen worden. Deze haltes worden vervangen door de haltes Oud Station in Sterrebeek en Craenenplein in Kortenberg. 

Volgend op de sleufwerken zal De Watergroep de nodige koppelingen aanbrengen. Hiertoe zullen putten gemaakt worden op verschillende plaatsen.  Door het specifieke karakter van de koppeling en leiding is het jammer genoeg niet mogelijk om dit aantal koppelputten te beperken. De woningen zullen tijdens deze werken wel te allen tijde bereikbaar blijven.

Eens de waterstalen op de nieuwe hoofdleiding goedgekeurd zijn, zullen de overkoppelingen naar de individuele woningen gebeuren. Na de overkoppelingen zal het voetpad heraangelegd worden naar de oorspronkelijke staat.

 

Contactinformatie