Houd afstand tijdens het wandelen, lopen en fietsen!

16
apr
2020

Tijdens de coronaperiode wil de gemeente iedereen aanmoedigen om ondanks de moeilijke omstandigheden zoveel mogelijk in beweging te blijven. Veel inwoners gaan wandelen, lopen of fietsen. Maar probeer naast de algemene richtlijnen over ‘social distancing’ (kom enkel buiten met uw familie of maximum per twee) ook rekening te houden met andere personen hun slipstream wanneer u in beweging bent. 

Bij fietsen, lopen en zelfs wandelen is het sterk aangeraden om, behalve de gewenste 1,5 meter afstand te houden, ook naast of schuin achter elkaar te blijven. En dus niet in de slipstream te komen, de zone achter een persoon die ontstaat tijdens het bewegen waardoor de lucht meegetrokken wordt.

Tijdens het sporten of wandelen blijven er dankzij de luchtstroom druppels achter (door ademen, hoesten, …) in deze slipstream. Door voldoende afstand te houden en zeker niet achter elkaar te wandelen of te sporten vermindert de kans dat u druppels van iemand anders opvangt, wat ook de kans op besmettingen verkleint. Houd dus bij elke activiteit voldoende afstand!

Toch inhalen? 

Wanneer u toch iemand wilt inhalen tijdens uw activiteit, dan vertraagt u uw snelheid en wacht u tot wanneer de situatie het toelaat om in te halen volgens de opgelegde regels van ‘social distancing’. 

 

Houd voldoende afstand bij het inhalen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.