Dag van de ambachten op 17 november 2019

29
okt
2019

Op zondag 17 november zetten talrijke erkende Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 13e Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie. U ontdekt er steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.


Met de Dag van de Ambachten, georganiseerd sinds 2006, wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslieden die in België actief zijn, onder de aandacht brengen. Enkel de ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben gekregen van de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie kunnen zich inschrijven. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Ongeveer 1.300 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning. U herkent ze aan het logo “Erkend Ambacht”.

Ook in Kortenberg zijn er ambachtslieden die mee doen aan de Dag van de Ambachten. Made By Kristel in Erps-Kwerps opent op 17 november haar deuren.


Laat u als bezoeker verrassen door de technieken, producten en gereedschap van de ambachtslieden. Dat gebeurt met een begeleid bezoek, een demonstratie of in sommige gevallen zelfs proeverijen. De bezoeken zijn gratis en op die manier kunt u meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op: https://www.dagvandeambachten.be/