Coronavirus: Treindienst van Nationaal Belang van de NMBS

23
mrt
2020
De crisis die het Coronavirus veroorzaakt, heeft een stevige impact op onze dagelijkse gewoontes en dus ook op onze verplaatsingen.

Sinds het begin van de uitbraak werkt NMBS nauw samen met Infrabel en de regering en volgen zij de situatie op de voet om de continuïteit van het openbaar vervoer te verzekeren. De bezettingsgraad van de treinen situeert zich vandaag tussen 8 en 10% en net zoals in vele andere sectoren heeft deze crisis ook een impact gehad op de beschikbaarheid van het personeel. 

Op maandag 23 maart werd daarom een 'Treindienst van Nationaal Belang' ingevoerd voor wie absoluut met de trein moet blijven reizen, zodat dit in alle veiligheid kan gebeuren. 

Aanpassing van het treinaanbod

  • Een treinaanbod toe dat overeenkomt met ongeveer 75% van het aantal beschikbare plaatsen op een normale weekdag (inclusief de piekuren)
  • Een maximale dekking van de mobiliteitsbehoeften van de reizigers
  • Een stabiel en duurzaam aanbod met een bediening van alle lijnen
  • Een maximale samenstelling van de treinen, om de afstand tussen de reizigers zo groot mogelijk te houden

Hier vindt u alle informatie over de "Treindienst van Nationaal Belang" vanaf 23 maart.

 

Zal uw trein nog rijden vanaf maandag 23 maart?


Plan uw reis de dag voor uw vertrek via de NMBS app of via nmbs.be om dit te checken.
Opgelet: bepaalde P-treinen zullen al geschrapt worden op zondagavond 22 maart.

In verband met informatie over grensoverschrijdend en internationaal treinverkeer, kunt u terecht op nmbs-internationaal.com.

Er werden nog vele andere maatregelen genomen door NMBS om ervoor te zorgen dat reizigers in de best mogelijke omstandigheden kunnen blijven reizen.